Als SEO-specialist zijn SEO tools onmisbaar in het digitale marketinglandschap. Ze helpen bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines, om de zichtbaarheid en het verkeer te verbeteren. Ubersuggest is een betaalbare en toegankelijke tool, die uitgebreide SEO inzichten biedt. Hierbij kun je denken aan zoekwoordenonderzoek of concurrentieonderzoek, waardoor bedrijven hun online zichtbaarheid effectief kunnen versterken.

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest, oorspronkelijk ontwikkeld door Alessandro Martin, werd later overgenomen en uitgebreid door Neil Patel. Het biedt zoekwoordenanalyse, concurrentieonderzoek, backlinkgegevens en site-audits. Als betaalbare SEO tool, onderscheidt Ubersuggest zich door gebruiksvriendelijkheid en een breed scala aan functies. Het concurreert met tools als Ahrefs en SEMrush, maar wordt toch gezien als een financieel voordelige optie voor kleine en middelgrote bedrijven.

Kernfuncties van Ubersuggest

Ubersuggest kan als SEO tool voor verschillende inzichten worden toegepast. De kernfuncties van de tool zijn: 

  1. Keyword Research

Door te onderzoeken welke keywords er het meest effectief zijn voor jouw bedrijf, kun je de SEO strategie optimaliseren. Ubersuggest helpt met een nauwkeurige uitdraai bij het vinden en analyseren van relevante keywords.

  1. SEO Site Audit

Het vaststellen van websiteproblemen die de zoekmachineprestaties belemmeren, leidt tot betere resultaten. Ubersuggest biedt functionaliteiten als foutdetectie, paginasnelheidsanalyse en verbeteringsaanbevelingen voor optimale siteprestaties.

  1. Backlink Analysis

Backlinks dienen als een soort ‘kwaliteitsstemmen’, waarmee de autoriteit van een site kan worden verhoogd en de zoekmachinepositie verbeterd. Ubersuggest biedt hierbij hulp in de vorm van rapportages over inkomende links, verwijzende domeinen en linksterkte, zodat je jouw linkprofiel goed kunt optimaliseren.

  1. Content Ideas

Content met de juiste informatie en de beste zoekwoorden voor jouw bedrijf, houdt gebruikers betrokken en leidt tot hogere zoekmachineposities. Ubersuggest genereert contentideeën door trending topics en populaire zoekwoorden te analyseren. Hierdoor kun je makkelijker relevante en actuele content creëren, die aansluit bij jouw doelgroep.

Voordelen van Ubersuggest

Ubersuggest biedt verschillende voordelen, die de SEO tool zo populair maken. Zo staat de tool bekend om het hoge gebruiksgemak en de gebruiksvriendelijke interface. Maar ook is de tool erg betaalbaar in vergelijking met andere SEO tools. Iets wat, zeker door kleinere bedrijven, erg wordt gewaardeerd. De toegankelijkheid voor beginners en kleine bedrijven is dan ook zeker een extra voordeel. Door de regelmatige updates en nieuwe functies die worden toegevoegd door het team van Neil Patel, loopt de tool nooit achter op de andere SEO tools. 

Gebruiksscenario’s van Ubersuggest

Ubersuggest wordt door verschillende gebruikersgroepen ingezet. Startups en kleine ondernemers zijn hier één van, mede door de hoge gebruiksvriendelijkheid. Maar ook content marketeers die op zoek zijn naar trending onderwerpen gaan voor de nauwkeurige analyses van Ubersuggest. SEO beginners, ook zeker niet te vergeten, voeren de basistaken uit met behulp van de tool, om een goede start te maken. Als laatste wordt Ubersuggest ook veel gebruikt door bloggers en online uitgevers, die hun contentstrategie willen verbeteren.

Praktische gids voor het gebruik van Ubersuggest

We helpen je op weg, als je Ubersuggest voor het eerst gaat gebruiken. 

  1. Maak een account aan op Ubersuggest.
  2. Voer je domeinnaam in voor een website-analyse.
  3. Gebruik de zoekwoordtool om relevante zoekwoorden te vinden.
  4. Analyseer concurrenten met de concurrentietool.
  5. Voer een site-audit uit en volg de verbeteringsaanbevelingen.

Heb je al deze stappen gevolgd, gebruik dan long-tail keywords, analyseer concurrentiezoekwoorden, bekijk zoekvolumes en trends en focus op zoekwoorden met een lage moeilijkheidsgraad, maar een hoog zoekvolume. Om SEO prestaties te volgen, monitor je zoekwoordposities, anaylseer je het organische verkeer en volg je de backlinkprofielen. Op die manier integreer je Uversuggest als onderdeel van jouw SEO- en marketingstrategie, om deze breder op te zetten en verder te optimaliseren.

Ubersuggest vs. andere systemen

Er bestaan natuurlijk vele zoekwoord tools, waarvan Ubersuggest er slechts eentje is. Om je een goed beeld te geven van de voordelen van Ubersuggest ten opzichte van andere tools, hebben we onderstaand overzicht voor je opgesteld.

KWFinderUbersuggestSE RankingAhrefsSemrush
Prijs€29,90 p/m€29 p/m of €290 lifetime€39,20 p/m€119 p/m$129 p/m
Zoekwoorden per dag100150100500500
Aantal zoekwoord posities meten200125750500500
Maximaal aantal websites/projectenOngelimiteerd1 website10 websites55
Maximaal aantal gebruikers11111
Ubersuggest vs. andere systemen

Ubersuggest review

Ubersuggest verbetert SEO door gebruiksvriendelijke tools voor zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en site-optimalisatie te bieden. Door de hoge mate van betaalbaarheid en eenvoud, maakt Ubersuggest SEO toegankelijk voor beginners en kleine bedrijven, waardoor ze concurrerend kunnen blijven. Door regelmatige updates blijft de tool relevant en effectief, zodat gebruikers hun online zichtbaarheid kunnen verbeteren en succesvol kunnen zijn in de wereld van digitale marketing.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.