De meta-titel is de eerste indruk van je website in de zoekresultaten. Het is wat mensen zien als ze je pagina vinden op Google en het is cruciaal om hun aandacht te trekken. De meta-beschrijving (ook wel meta-description genoemd) is belangrijk naast de metatitel. Dit kan worden vergeleken met een advertentie waarin u een kop en korte beschrijving heeft die ook werkt voor SEO. Hieronder leggen we uit wat een Meta Titel is en hoe je deze kunt maken.

Wat is een meta titel?

Een webpagina heeft een bovenste browser balk waarin de pagina’s getiteld kunnen worden voor weergave op zoekresultaten. Dit staat bekend als een Meta Titel. Het laat zowel de zoekmachine als de bezoeker weten waarover deze specifieke site gaat. Een goede meta-titel fungeert als een mini-advertentie voor jouw inhoud – duidelijk, verleidelijk en beknopt.

Hoe lang kan een meta titel zijn?

Houd jouw meta titels kort maar krachtig – idealiter moeten zij tussen 50-60 tekens lang zijn. Als jouw kop te lang is, zal deze worden afgebroken in de SERP’s; je wilt natuurlijk niet dat dit gebeurt. Je wilt dat alstublieft zichtbaar blijft.

Hoe schrijf ik een goede meta-titel?

Bij het bedenken van je metatitels moet je nadenken over wat jouw pagina uniek maakt. Wees specifiek en gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor de inhoud van de pagina. Probeer ook emotionele reacties op te roepen of vragen te stellen die nieuwsgierigheid wekken. Zorg er daarbij voor dat elke pagina een andere naam heeft om verwarring of concurrentie tussen jouw eigen sites te voorkomen.

Ons advies

Besteed tijd aan het nadenken over jouw metatitels – ze zijn een essentieel onderdeel van jouw SEO-strategie en kunnen het verschil maken tussen worden genegeerd of nieuwe bezoekers aantrekken. Experimenteer met verschillende formuleringen en houd bij welke presteren in termen van klikfrequentie (CTR). Een meeslepende meta-titel zal niet alleen jouw SEO ten goede komen, maar ook echt resoneren met jouw doelgroep.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.