De metatitel in de zoekresultaten kan vergezeld worden door korte tekstfragmenten die een samenvatting bieden van wat bezoekers op jouw pagina kunnen verwachten. Dit noemt men Meta-beschrijvingen. Een Meta Description is belangrijk voor het verkrijgen van verkeer naar je website. Je kunt het vergelijken met een advertentie, je wilt mensen overtuigen van wat je te bieden hebt.

Wat is meta-description?

Een metabeschrijving is een HTML-attribuut dat zoekmachines en gebruikers laat weten waar een webpagina over gaat. Deze beschrijving wordt vaak weergegeven in de zoekresultaten onder de metatitel en URL en fungeert als een ‘pitch’ om gebruikers te verleiden jouw site te bezoeken.

Hoe lang moet een meta-omschrijving zijn?

Elke metabeschrijving moet idealiter tussen 150-160 tekens bevatten. Als het te lang is, kan het worden afgesneden in de zoekresultaten, wat betekent dat mensen niet zien wat er na die puntjes komt … Het is daarom essentieel om binnen deze grenzen duidelijkheid en aantrekkingskracht te creëren.

Hoe schrijf je goede metabeschrijvingen?

Een effectieve metabeschrijving moet:

  • Wees duidelijk en beknopt.
  • Benadruk de belangrijkste voordelen of unieke verkoopargumenten van jouw pagina.
  • Bevat call-to-action die lezers aanmoedigt om meer te lezen of andere gewenste acties uit te voeren.
  • Inclusief relevante zoekwoorden gericht op zoekopdrachten van jouw doelgroep.
  • Wees eerlijk en nauwkeurig in jouw beschrijving om de juiste verwachtingen bij de bezoeker te wekken. Misleidende omschrijvingen kunnen leiden tot een hoge bounce rate, wat slecht is voor SEO.

Ons advies

Neem de tijd om unieke, aantrekkelijke metabeschrijvingen voor elke belangrijke pagina te schrijven. Dit is jouw kans om op te vallen tussen andere zoekresultaten en potentiële bezoekers overhalen jouw website te bekijken. Door regelmatig prestaties van metabeschrijvingen te evalueren en indien nodig aanpassingen door te voeren kan de gebruikersbetrokkenheid verhoogd worden en de effectiviteit van de SEO strategie verbeteren.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.