E-commerce platforms zijn online softwaretoepassingen die bedrijven helpen bij het verkopen van producten en diensten. Ze ondersteunen moderne bedrijven bij het bieden van een goede online winkelervaring, inclusief betalingsverwerking en orderbeheer. In deze uitleg zullen we een introductie geven tot Magento; één van de meest prominente e-commerce platforms. We bespreken de voordelen en vergelijken het platform met andere populaire platforms.

Wat is Magento?

Magento is een krachtig e-commerce platform, waarmee gebruikers online winkels kunnen bouwen en beheren. Het werd gelanceerd in 2008, maar in 2015 werd Magento 2.0 – de uitvoering in een nieuw jasje – al gelanceerd. Magento staat bekend om het flexibele webshop design, het uitgebreide productmanagement en het geavanceerde klantenbeheer. Magento biedt zowel een gratis versie, Community Edition genaamd, als betaalde versies, zoals Magento Commerce, die extra functies en ondersteuning bieden. De schaalbaarheid en aanpasbaarheid, maakt Magento een populair platform onder kleinere en grotere e-commerce bedrijven.

Waarom bedrijven kiezen voor Magento

Bedrijven kiezen voornamelijk voor Magento vanwege de aanpasbaarheid aan specifieke behoeften, ongeacht de grootte van het bedrijf of de wensen. Het platform groeit moeiteloos mee, van enkele producten tot duizenden, en biedt vele beveiligingsmaatrelen om klantgegevens en transacties veilig bij te kunnen houden. Bovendien profiteren gebruikers van een levendige community, waardoor ze toegang hebben tot ondersteuning en nieuwe ideeën van andere gebruikers en ontwikkelaars. Deze combinatie van flexibiliteit, schaalbaarheid, beveiliging en gemeenschapsondersteuning, maakt dat Magento tegenwoordig een logische keuze is voor het uitvoeren van e-commerce activiteiten.

Magento VS WordPress

Als we Magento moeten vergelijken met andere populaire e-commerce platforms, komen we al snel uit op onder andere WordPress. WordPress is ideaal voor algemene websites en blogs, terwijl Magento zich richt op specifieke e-commerce behoeften. WordPress maakt daarnaast gebruik van plugins voor e-commerce functionaliteit, terwijl Magento native e-commerce tools biedt. Verder is WordPress over het algemeen gebruiksvriendelijker voor beginners, terwijl Magento juist geliefd is onder de bedrijven die verder zijn in geavanceerde e-commerce behoeften. Kleine bedrijven met een beperkt productaanbod zouden bijvoorbeeld voor WordPress kunnen kiezen, terwijl middelgrote tot grote ondernemingen (die uitgebreide e-commerce functionaliteit nodig hebben), eerder voor Magento zullen gaan.

Magento VS Shopify

Ook Shopify is gericht op het online bouwen en beheren van shops. Echter onderscheidt Magento zich ook hier van het andere platform. Magento vereist namelijk zelfhosting en beheer, terwijl Shopify een gehoste oplossing biedt. Voor kleine bedrijven kan Shopify kostenefficiënter zijn, maar voor grotere bedrijven kan Magento voordeliger zijn vanwege de snelheid en functionaliteit. Magento biedt meer flexibiliteit in het aanpassen van de look en functionaliteit, terwijl Shopify eenvoudiger is op het gebied van installatie en dagelijks beheer. Over het algemeen biedt Magento meer controle en schaalbaarheid, terwijl Shopify gemakkelijker te gebruiken is, vooral voor beginners.

SEO voor Magento

SEO is enorm belangrijk binnen e-commerce, vanwege de zichtbaarheid in zoekmachines en het genereren van organisch verkeer. Magento biedt geïntegreerde SEO tools, zoals aanpasbare URL’s, metatags en sitemap generatie, om bedrijven aan verbeterde SEO prestaties te helpen. Aanvullende SEO plugins en aanpassingen zijn beschikbaar om functionaliteit uit te breiden. Denk aan het optimaliseren van afbeeldingen en snelheid en het implementeren van gesctructureerde gegevens. Zelf aan de slag met SEO binnen Magento? Duik dan dieper in de zoekwoordoptimalisatie, het verbeteren van de laadsnelheid, het creëren van kwalitatieve content en het optimaliseren van een betere gebruikerservaring. Uiteindelijk zul je profiteren van een betere ranking en conversie. Wil je SEO uitbesteden, neem dan contact met ons op.

 

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.