Een H2 Tag is een ontzettend belangrijk onderdeel van tekstuele content. We lichten daarom toe wat een H2 Tag is, wat de functie van een H2 Tag is en hoe deze eruit moet zien om optimaal resultaat te behalen.

Wat is een H2 Tag?

Een H2 Tag is een element van HTML, waarmee structuur in een webpagina wordt aangegeven. De H2 Tag geeft dus specifieke kopjes van alinea’s aan, die onder de H1 tag vallen. Hiermee kun je teksten overzichtelijk opbouwen en de leesbaarheid verbeteren.

Wat doet een H2 Tag?

Een H2 Tag structureert de inhoud van een webpagina, door subonderwerpen te markeren. Het verbetert op die manier de leesbaarheid en begrijpelijkheid van de pagina voor zoekmachines, waardoor de kans op betere rangschikkingen toeneemt. Ook zullen zoekwoorden die worden verwerkt in de H2 Tag (of een H1 Tag) door zoekmachines sneller worden opgepikt. Het gebruik van een H2 Tag fungeert als zijnde inhoudsopgave van de webpagina, waardoor bezoekers makkelijker door de informatie kunnen navigeren.

Verschil H2 en H1 Tag

Een H1 Tag geeft de belangrijkste titel van de webpagina aan. Deze mag slechts één keer gebruikt worden, om de SEO en heldere structuur te behouden. H2 Tags daarentegen kunnen gebruikt worden voor meerdere subonderwerpen in een tekst, om meer verfijning aan te brengen in de opbouw en de leesbaarheid te verbeteren.

Wat is een goede H2?

Een effectieve H2 moet beknopt zijn en een relevant zoekwoord bevatten. Dit zal ervoor zorgen dat zoekmachines de inhoud beter begrijpen en gebruikers gemakkelijker relevante informatie kunnen vinden. De SEO zal op die manier dus een boost krijgen, wat ontzettend positief is voor jouw bedrijf.

Impact op SEO

H2 Tags zijn onmisbaar voor SEO, omdat ze de paginastructuur verduidelijken voor zoekmachines. De H2 Tags dienen als hoofdsecties van de pagina-inhoud, waardoor zoekmachines deze inhoud beter begrijpen. Net als bij een document met een inhoudsopgave, leid je de zoekmachines dus eigenlijk door de webpagina heen. Goed gebruik van H2 Tags verbetert daarbij de leesbaarheid en uiteindelijk de zoekresultaten.

Ons advies

Zorg ervoor dat je de H2 Tags optimaal benut om de SEO krachtiger te maken. Gebruik meerdere H2 Tags in de tekst en houd er rekening mee dat deze subkoppen altijd relevante zoekwoorden moeten bevatten én iets moeten zeggen over het onderwerp waarover geschreven wordt.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.