De H1 Tag leidt zowel de zoekmachine als de bezoeker op de webpagina. Daarom volgt hieronder een uitleg over de functie van de H1 Tag, het verschil met de H2 Tag en de beste manier om H1 Tags dusdanig in te richten, dat deze bijdragen aan SEO.

Wat is een H1 Tag?

Een H1 Tag is een onderdeel van de HTML. Met de H1 Tag wordt de hoofdkop of de titel van een webpagina aangeduid. Op die manier laat de H1 Tag zien wat de belangrijkste titel van de webpagina is. De H1 tag heeft vaak de grootste lettergrootte en visuele nadruk, ten opzichte van de rest van de tekst en koppen, dit om de relevantie van de H1 Tag te benadrukken.

Wat doet een H1 Tag?

Net als een document, moet ook een webpagina één hoofdtitel hebben. Dit is waar de H1 tag voor gebruikt wordt. De H1 Tag geeft zo de belangrijkste inhoud van de pagina weer, die vervolgens door zoekmachines wordt opgepikt. Door H1 Tags te optimaliseren, kun je de webpagina meer relevantie meegeven voor specifieke zoekwoorden.

Verschil H1 en H2 Tag

Waar de H1 Tag slechts één keer gebruikt mag worden om het hoofdonderwerp van de webpagina duidelijk te maken, kun je een H2 Tag meerdere keren in één tekst gebruiken om subonderwerpen mee aan te geven. De H1 tag en H2 tag hebben dus beide de taak om structuur op een webpagina te creëren, maar worden op een andere manier ingezet.

Wat is een goede H1?

Om een krachtige H1 Tag te maken, zorg je ervoor dat deze kort maar duidelijk is. Een goede H1 Tag vat de inhoud van de webpagina samen, is uniek en bevat belangrijke zoekwoorden om de SEO te verbeteren. Ook is het belangrijk dat de H1 Tag de lezer direct aanspreekt.

Impact op SEO

Een H1 Tag is essentieel om de inhoud van de rest van de pagina alvast kenbaar te maken. Je kunt het zien als een document, die één titel heeft om de inhoud mee samen te vatten. Een geoptimaliseerde H1 Tag met relevante zoekwoorden, helpt zoekmachines bij het begrijpen van de relevantie van de webpagina, waardoor jouw ranking en zichtbaarheid zullen verbeteren.

Ons advies

Iedere webpagina heeft in ieder geval één H1 Tag nodig. Zorg er dus altijd voor dat je deze verwerkt. Daarnaast is het belangrijk dat de H1 Tag iets zegt over het onderwerp van de webpagina en dat je er een belangrijk zoekwoord in verwerkt.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.