Op deze pagina gaan we in op de term Linkjuice. Deze term wordt door SEO-specialisten vaak gebruikt. We bespreken wat Link Juice precies is, hoe het wordt overgedragen, het verschil tussen follow- en nofollow-links en sluiten af met een aantal praktische tips over de beste manier om Link Juice te gebruiken in jouw SEO-strategie.

Wat is Link Juice?

Link Juice is de waarde en autoriteit die overgebracht wordt wanneer een site linkt naar een andere. Dit beïnvloedt de autoriteit van de ontvangende pagina en kan daardoor positief zijn voor haar positie binnen zoekmachine resultaten pagina’s SERP’s. In feite werkt Link Juice als stem van vertrouwen: het laat zien dat gekoppelde content nuttig is of er toe doet.

Hoe wordt Link Juice doorgegeven?

Link Juice wordt doorgegeven via hyperlinks van de ene website naar de andere. De kracht van deze ‘juice’ hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de autoriteit van de linkende domein een grote rol, evenals het aantal andere links op die pagina die ook een deel van de beschikbare autoriteit claimen. Het maakt ook uit of de link is ingesteld als ‘follow’ of ‘nofollow’, wat een significant verschil maakt in de overdracht van waarde.

Follow versus Nofollow

Bij het plaatsen van links heb je de keuze tussen ‘follow’ en ‘nofollow’, afhankelijk van het doel van de link:

Follow-links: Dit zijn hyperlinks die zoekmachines toestaan de link te volgen en Link Juice door te geven. Dit type link draagt bij aan de SEO-waarde van de bestemmingspagina en helpt zijn positie binnen de zoekresultaten te verbeteren.

Nofollow-links: Deze links geven aan de zoekmachine door dat ze niet gevolgd moeten worden en geen Link Juice moeten verzenden. Ze zijn ontworpen om misbruik van linkbuilding in door gebruikers gegenereerde contentgebieden zoals commentaarsecties of forums te voorkomen.

Ons advies

Een effectieve SEO-strategie vereist een zorgvuldige opbouw van een natuurlijk ogend backlinkprofiel (follow links). Het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van gerespecteerde sites met een hoge autoriteit moet tijdens elke optimalisatiecampagne een topprioriteit zijn; deze kunnen niet alleen je site hoger op de zoekresultatenpagina’s plaatsen, maar ook de zichtbaarheid en het verkeersniveau naar je site aanzienlijk verhogen. Hoewel nofollows belangrijk zijn voor het voorkomen van spam, moet je er niet te veel op vertrouwen, aangezien ze een potentieel waardevolle doorvoer van Link Juice beperken.

Door deze principes te volgen kun je de SEO van je website naar een hoger niveau tillen en zorgen voor duurzame groei in organisch zoekverkeer.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.