Verschil tussen bedrijfsidentiteit en bedrijfsimago

Verschil tussen bedrijfsidentiteit en bedrijfsimago

Bedrijfsidentiteit en bedrijfsimago zijn twee begrippen die vaak samen worden genoemd, maar toch verschillen ze van elkaar. In dit blogpost zullen we het verschil tussen deze twee begrippen uitleggen.

Bedrijfsidentiteit

Bedrijfsidentiteit is het visuele en emotionele imago van een bedrijf. Het bevat de waarden, de doelen en de missie van het bedrijf. De bedrijfsidentiteit geeft aan wat het bedrijf is, wat het doet en wat het wil bereiken. De bedrijfsidentiteit wordt meestal uitgedrukt in de visuele elementen van het bedrijf, zoals het logo, de huisstijl, de kleuren en de typografie.

Bedrijfsimago

Bedrijfsimago is het gevoel en de indruk die mensen van een bedrijf hebben. Het is hoe mensen het bedrijf zien en hoe ze het waarderen. Het kan bijvoorbeeld gaan om de reputatie van het bedrijf, de kwaliteit van de producten of diensten, of de manier waarop het bedrijf omgaat met zijn medewerkers of klanten.

Het verschil tussen bedrijfsidentiteit en bedrijfsimago

Het belangrijkste verschil tussen bedrijfsidentiteit en bedrijfsimago is dat de bedrijfsidentiteit wordt bepaald door het bedrijf zelf, terwijl het bedrijfsimago wordt bepaald door hoe mensen het bedrijf zien. Bedrijfsidentiteit is dus het gezicht van het bedrijf, terwijl het bedrijfsimago is hoe mensen het gezicht interpreteren.

Bedrijfsidentiteit is iets wat een bedrijf kan beïnvloeden en beheersen, terwijl het bedrijfsimago iets is wat het bedrijf niet direct kan beïnvloeden. Het bedrijfsimago wordt bepaald door de ervaringen en indrukken van mensen die het bedrijf hebben, en kan daarom ook snel veranderen.

Samenvattend

Bedrijfsidentiteit is het visuele en emotionele imago van een bedrijf, en geeft aan wat het bedrijf is, wat het doet en wat het wil bereiken.

Bedrijfsimago is het gevoel en de indruk die mensen van een bedrijf hebben, en is afhankelijk van hoe mensen het bedrijf zien en waarderen.

Coolblue is het voorbeeld van een organisatie waar de bedrijfsidentiteit en het imago perfect op elkaar aansluiten. De strategie om volledig op de klantbeleving te gaan, maken zij waar. Alles draait om de reis van oriëntatie tot aankoop die je als klant maakt. Dit is volledig merkbaar bij het bezoek aan de winkel als ook de website. Alles voor een optimale klantreis.

Neem direct contact op
Voor de mogelijkheden

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.