Een snelle laadtijd en hoge responsiviteit zijn belangrijk om jouw website goed te laten scoren. We vertellen daarom meer over Google PageSpeed Insights, zodat jij weet hoe je dit in kunt zetten om de laadtijd van je website te achterhalen.

Hoe werkt Google PageSpeed Insights?

Google PageSpeed Insights analyseert de prestaties van een webpagina, zowel voor mobiele apparaten als voor desktop-apparaten. Vervolgens geeft Google PageSpeed Insights een score, op basis van de laadsnelheid en de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast geeft Google PageSpeed Insights optionele verbeterpunten weer, om de score te kunnen verhogen.

Veelvoorkomende optimalisatie-aanbevelingen

Google PageSpeed Insights biedt specifieke verbeterpunten aan, zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van server responstijd en het minimaliseren van JavaScript. Wat dit inhoudt, leggen we hieronder uit:

  • Afbeeldingen optimaliseren: Gebruik juiste formaten, comprimeer voor kleinere bestandsgroottes en implementeer lazy loading, om alleen zichtbare afbeeldingen te laden.
  • JavaScript en CSS minimaliseren en uitstellen: Verklein bestandsgroottes door onnodige code te verwijderen en laad deze bestanden pas wanneer ze nodig zijn.
  • Server Responstijd verminderen: Verlaag de tijd die de server nodig heeft om te reageren op verzoeken.
  • Browsercaching benutten: Sla veelgebruikte resources lokaal op om laadtijden te verkorten bij herhaalbezoeken.

Impact op SEO

De laadsnelheid van een website beïnvloedt SEO, omdat snelle pagina’s een betere gebruikerservaring bieden. Dit leidt tot lagere bouncepercentages en een hogere betrokkenheid. Google waardeert snelle websites, waardoor ze hoger ranken in de zoekresultaten. Dit zorgt vervolgens weer voor meer verkeer en een betere zichtbaarheid.

Ons advies

Blijf altijd werken aan het optimaliseren van de PageSpeed. Een goede score gaat jouw website zeker helpen om beter vindbaar te worden. Wel is het verstandig om een websitebouwer of SEO-specialist te raadplegen voordat je de veranderingen door gaat voeren. Mochten jullie er samen niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op voor extra ondersteuning.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.