Answer The Public is een tool die ik regelmatig gebruik om te achterhalen welke vragen mijn doelgroep stelt. Door een zoekwoord in te voeren, krijg je een lijst van relevante vragen die mensen hebben over dat onderwerp – ontzettend handig. Hieronder ga ik dieper in op wat Answer The Public precies is, hoe het werkt, toon ik de impact ervan op SEO en geef ik nog wat advies.

Wat is Answer The Public?

Ken je dat gevoel wanneer je je afvraagt wat mensen denken of willen weten over een bepaald onderwerp? Answer The Public is eigenlijk een soort digitale versie daarvan. Het is een online tool die de vragen en zoekopdrachten van mensen uit zoekmachines haalt en ze op een gevisualiseerde manier presenteert. Het geeft je inzicht in wat mensen echt willen weten over een specifiek trefwoord of onderwerp.

Hoe werkt het?

Stel je voor dat je een enorme schijnwerper hebt die je op het internet richt en alle vragen verzamelt die mensen stellen over een bepaald onderwerp. Je voert simpelweg een trefwoord of onderwerp in, en Answer The Public duikt in de gegevens om je een web van vragen, voorstellen en gerelateerde zoekopdrachten te tonen. De resultaten zijn georganiseerd in categorieën zoals ‘wie’, ‘wat’, ‘waarom’, en ‘hoe’, waardoor het gemakkelijk is om te begrijpen waar mensen nieuwsgierig naar zijn.

Impact op SEO

Answer The Public is als een schatkaart voor contentmakers en SEO-specialisten. Door te weten welke vragen je doelgroep stelt:

  • Content ideeën: Je kunt relevante en nuttige content creëren die daadwerkelijk de vragen van je publiek beantwoordt.
  • Verbeterde zichtbaarheid: Door content te maken die direct aansluit bij veelgestelde vragen, vergroot je de kans dat je in zoekresultaten verschijnt.
  • Vindbaarheid: Het kan je helpen om te ranken voor ‘voice search’ en ‘featured snippets’ in Google, omdat je direct antwoord geeft op populaire vragen.

Ons advies

Maak van Answer The Public je beste vriend bij het plannen van content. Voordat je begint met het schrijven van een nieuw artikel of blogpost, neem een moment om te zien welke vragen mensen stellen. Het geeft je niet alleen inspiratie, maar het verzekert je ook dat je content maakt die resonantie heeft. Maar vergeet niet, het is slechts een hulpmiddel. Combineer de inzichten van Answer The Public met je eigen kennis, expertise en de unieke stem van jouw merk voor de beste resultaten.

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.