Hieronder leggen wij je uit wat 3xx-pagina’s zijn en wat de impact is op je SEO resultaten.

Wat is een 3xx-pagina?

Heb je ooit geklikt op een link en belandde je op een compleet andere plek dan je had verwacht? Dat is waarschijnlijk het werk van een 3xx-pagina, een slimme manier voor websites om je naar de juiste plek te sturen als er iets is veranderd.

3xx-pagina en de Betekenissen

Er zijn verschillende ‘smaken’ van deze doorverwijzingscodes, elk met een eigen specifieke betekenis:

  • 301 Permanent Redirect: Als je oude favoriete koffiezaak is verhuisd naar de overkant van de stad, dan is dat een 301. Het oude adres bestaat niet meer, maar ze hebben wel een nieuw, permanent thuis gevonden.
  • 302 Temporary Redirect: Dit is meer zoals wanneer je favoriete koffiezaak tijdelijk sluit voor renovaties en je naar hun pop-up locatie wordt gestuurd tot de verbouwing klaar is.
  • 303 See Other: Stel je voor, je hebt net je bestelling geplaatst en nu wordt je naar de kassa geleid om te betalen. Dat is wat 303 doet, je naar de volgende stap brengen.
  • 307 Temporary Redirect: Dit is ook voor tijdelijke situaties maar zorgt ervoor dat de manier waarop de gegevens worden verzonden, hetzelfde blijft.

Impact op SEO

Het correct gebruiken van deze codes is essentieel voor een gezonde website. Ze helpen zoekmachines de structuur van je site te begrijpen en zorgen ervoor dat je bezoekers de meest relevante content vinden. Maar het verkeerd gebruiken van deze codes kan je SEO beschadigen en je bezoekers frustreren.

Ons Advies voor 3xx-pagina’s

Hier zijn wat tips om het meeste uit je 3xx-pagina’s te halen en problemen te voorkomen:

  • Gebruik de juiste code: Het is essentieel de juiste code te gebruiken voor de situatie om verwarring te voorkomen en de zoekmachines goed te informeren.
  • Wees duidelijk en eenvoudig: Te veel doorverwijzingen kunnen verwarrend zijn en de laadsnelheid van je website verminderen. Maak het gebruik ervan dus zo efficiënt en duidelijk mogelijk.
  • Blijf controleren: Gebruik SEO tools om je doorverwijzingen in de gaten te houden en zorg ervoor dat alles soepel verloopt om de beste gebruikerservaring en SEO-resultaten te garanderen.

Door attent en zorgvuldig om te gaan met 3xx-pagina’s, zorg je voor een harmonieuze flow op je website en optimaliseer je de ervaring voor zowel je bezoekers als de zoekmachines. Zo verhoog je de kans op een betere zichtbaarheid en meer verkeer naar je site!

Inhoudsopgave

Download gratis GA4 whitepaper

In deze whitepaper zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je GA4 kunt instellen, gebruiken en analyseren.

Je download is geslaagd. Check je mail voor de whitepaper.